29 Març — 2022
Col·laboració amb l’associació Street Soccer de Barcelona
Cultura i valorsObra Social

A principis d’aquest any 2022, la gent de l’associació Street Soccer Barcelona va contactar amb l’escola per plantejar-nos una petita demanda: l’equip femení de l’associació, que en aquell moment es començava a consolidar i tenia previst debutar a la lliga femenina de la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB), necessitava un espai, un dia al vespre, per poder entrenar.

Street Soccer Barcelona és una associació sense ànim de lucre que treballa amb persones en risc d’exclusió social a través del futbol. La demanda ens arribava a través del correu d’una família de l’escola que ens presentava l’entitat. Dona la casualitat, a més, que l’entrenadora d’aquest equip femení, l’Anna Ramos, és exalumna de la nostra escola

Amb l’ajut de la Fundació Cim d’Estela, vam posar a disposició de l’equip l’espai i el material necessari perquè poguessin entrenar-se a les nostres instal·lacions. A finals de gener, l’equip començava els entrenaments i, al cap d’un temps, també s’hi afegia un dels equips masculins.

Aquest mes de març, les jugadores han jugat el primer partit de lliga. A l’escola hem rebut amb molta il·lusió la notícia i, sobretot, les paraules d’agraïment de part de l’equip per mitjà de l’Anna Ramos, l’entrenadora i exalumna: “Estem molt contentes per l’oportunitat que ens heu donat d’entrenar a l’escola. A mi particularment em fa molta il·lusió tornar a jugar a futbol on vaig començar.”

Com també ens ha compartit l’Anna, pel fet de “poder entrenar els dos equips el mateix dia s’ha pogut crear un ambient de club.” En paraules seves, “a part de les facilitats que suposa, veure’ns tots cada dimarts també ha generat molt bon rotllo entre els dos equips. Molt essencial perquè puguin sentir-se part d’una comunitat.”