02 Abril — 2024
Diàlegs d’Escola: Intel·ligència Artificial i Ètica.
#CreantEscolaAltres ActivitatsInnovació

El passat 12 de març tancàvem l’edició d’enguany dels Diàlegs d’Escola amb una conversa sobre Intel·ligència Artificial i Ètica entre el director adjunt del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Josep Maria Martorell, i la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Judit Carrera.

La intel·ligència dels humans, entesa com allò que ens permet comprendre el món que ens envolta i on desenvolupem la nostra vida, ja no és una intel·ligència exclusivament humana. Es tracta d’una intel·ligència híbrida i distribuïda, que comprèn neurones i xips, records i bases de dades, imaginació i pronòstics computacionals, pensaments i algorismes. Mai abans una tecnologia havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides. La intel·ligència artificial preocupa i fascina. Amenaça i genera oportunitats. Té detractors i defensors. En aquest context de conversa pública i de dependència col·lectiva de la IA —podem prendre decisions sense ser assistits per la IA?—, proposem aturar-nos, apropar-nos de manera entenedora a la intel·ligència artificial i obrir el debat sobre com es desenvoluparà en els propers anys.

Si la voleu veure sencera, la trobareu publicada al canal de Youtube de la Fundació Collserola: https://youtu.be/AdHTPnJh_Go