Vine a conèixer l'escola
Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia
a Sarrià o Tibidabo,
truca'ns al
93 211 89 54
o escriu-nos a
fmistralt@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari

Reflexions a l’escola

Reflexions a l’Escola és un cicle de conferències anuals, organitzades amb la col·laboració de l’editorial Arcàdia des de fa onze anys. Pretén ser un punt de trobada entre família i escola per a l’anàlisi i la reflexió en profunditat de diversos temes relacionats amb l’educació i la societat que ens envolta.

XIa edició

La darrera edició del cicle de les Reflexions a l’escola l’hem dedicat a tractar les incerteses, mirar d’entendre’n els mecanismes, aprendre del que no sabem, guanyar confiança cap al que no podem preveure, ser capaços d’obrir nous horitzons sense certeses. Les incerteses sembla que ens haurien de frenar però cal viure-les de manera que ens ajudin a tirar endavant, individualment i com a comunitat.

Més info

1/ Salvador Macip

La incertesa com a motor de canvi

Els humans som diferents dels altres animals. Una de les principals característiques que tenim és una curiositat desmesurada que ens empeny constantment a fer-nos preguntes. Per respondre-les utilitzem la ciència, però no té totes les respostes. Això és el que la fa tant apassionant, perquè la incertesa és el que ens empeny a avançar i ens permet, finalment, canviar el nostre futur.

2/ Ingrid Guardiola

La tecnologia i les certituds immediates

Des del 2015, la tecnologia digital connectada ha invertit molts esforços, investigacions i diners a desenvolupar diferents maneres d’extreure dades del nostre comportament a les plataformes digitals. Aquestes dades generen una identitat digital que funciona com una hipòtesi del que som. La majoria d’aquests espais d’interacció són molt productius quan s’arriba a una tensió sostinguda entre les certeses immediates i la incertesa i el pànic global. Però ¿què hi ha de cert en tot això? ¿A quines certeses arribem nosaltres? ¿I la màquina?

4/ Mara Dierssen

El cervell en temps d’incertesa

Una de les coses que el cervell humà porta pitjor i que genera més emocions negatives és no saber el que passarà: la incertesa. En aquesta xerrada, tractarem les conseqüències neurobiològiques de les situacions d’incertesa i els mecanismes cerebrals per fer-hi front. Analitzarem com el cervell interpreta com a amenaçador o ansiogènic allò que nosaltres mateixos interpretem així.

Cicles anteriors

Al nostre canal de Youtube trobareu una llista de reproducció amb vídeos dels cicles anteriors, on podreu gaudir de les Reflexions anteriors sobre feminisme, periodisme, educació, política i cultura de la mà de persones de la talla d’Antoni Bassas, Natza Farré, Xavier Antich, Joan Manuel del Pozo, Joan Subirats, Milagros Pérez Oliva i molts més.