09 Febrer — 2021
100tífiques: Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència
Cultura i valorsSecundària

Dins del programa d’orientació als i les alumnes i en la línia del pla de convivència i igualtat que hem de construir a l’escola, ens hem inscrit al programa #100tífiques amb l’alumnat del 1r cicle de Secundària. Aquest programa vol apropar el món de la ciència a l’alumnat i despertar vocacions científiques especialment entre les noies.

A 1r i 2n de Secundària, avui han pogut conversar virtualment amb la Dra. Sara Hernández Estañol, professora i investigadora de la Universitat de Lleida. La científica els ha explicat en què consisteix la seva activitat professional i, després s’ha obert un torn de preguntes on els nois i les noies han pogut parlar directament amb ella.

Prèviament, a un hora de tutoria, s’havia fet una activitat preparatòria en què s’han imaginat com seria la científica que els parlaria: físicament, aficions, motivació, etc. Posteriorment a la xerrada han fet un tancament de l’activitat amb allò que han observat o descobert.

L’objectiu d’aquesta activitat és acostar els perfils científics a tothom i trencar estereotips.

Qui és la Dra. Sara Hernández Estañol?

És llicenciada en biologia per la Universitat de Girona i doctorada per la Universitat de Lleida on actualment hi fa classes d’Anatomia Humana i Embriologia i és investigadora del grup de Patologia Neuromuscular Experimental.