03 Maig — 2024
1073 hores de recerca per al projecte Girem Full! Llibres contra el càncer
#CreantEscolaCultura i valorsInfantilLecturaObra SocialPrimàriaSecundària

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el passat 23 d’abril, a l’escola posàvem el punt i final al projecte Girem Full! Llibres contra el càncer en el qual hem col·laborat, juntament amb el Gremi de Llibreters de Catalunya i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi Sunyer (IDIBAPS) de l’Hospital Clínic, i al qual donàvem el tret de sortida el passat 21 de març, Dia de la Poesia. Més informació del projecte aquí.

Al llarg d’aquesI, aquest passat dimarts, 29 d’abril, participàvem, acompanyats dels i les alumnes de 5è de Primària de l’escola, en l’Acte de Cloenda de la campanya solidària per transformar hores de lectura en hores de recerca científica per al Projecte ARI, al Paranimf de la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic.

Ens hi acompanyaven metges i investigadors de l’hospital, poetes, llibreters, representants de la cultura i alumnes del Col·legi Santa Teresa Ganduxer.

L’acte, va constar de diferents parts: un petit recital de poesia amb els poetes Jaume C. Pons Alorda i Blanca Llum Vidal; la minixerrada inspiradora “Un medicament redescobert” amb en Toni Aulés, professor del Departament de Ciències de la Fundació Collserola; l’explicació de la nostra participació a càrrec de l’Alba Brascó, sotsdirectora d’Educació Infantil i Primària de l’escola; un diàleg entre l’alumnat present i quatre professionals de l’Hospital, el lliurament simbòlic dels punts de llibre, tant dels nostres, com dels que han recollit les llibreries i l’hospital…

… i, finalment, l’anunci i celebració del recompte i resultat final de la campanya: 1073 hores de recerca aconseguides per al projecte Girem Full! Llibres contra el càncer!

Moltes gràcies a totes les persones lectores que ho heu fet possible!

Close