15 Març — 2024
Girem Full, Llibres contra el càncer
#CreantEscolaCultura i valorsObra Social

L’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, en representació de la Fundació Collserola, juntament amb el Gremi de Llibreters de Catalunya i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi Sunyer (IDIBAPS) de l’Hospital Clínic col·laborem en una nova edició d’aquest projecte solidari que uneix la passió per la lectura amb la lluita contra el càncer. 

La idea principal és convertir hores de lectura en hores de recerca científica perquè el Projecte ARI de l’Hospital Clínic de Barcelona pugui avançar en la recerca de tractaments d’immunoteràpia contra el càncer i fer-los accessibles a través del sistema sanitari públic. L’objectiu d’aquest 2024 és aconseguir 1000 hores de recerca!

Canviarem llibres llegits i estones de lectura per temps d’investigació
Per això hem convidat les nostres famílies a llegir i a compartir amb nosaltres les lectures que facin i a informar-nos-en a través del punt de de llibre del Girem Full.
El disseny del punt és de la Natàlia Pàmies, exalumna de l’escola i el dibuix ens l’ha cedit la il·lustradora Cristina Losantos.

A més, el proper dijous 21 de març, de les 15.15h a les 15.25h, totes les aules d’Educació Infantil, Primària i Secundària de l’escola participarem en una estona de lectura silenciosa col·lectiva en línia a través d’un Meet. Alumnes i mestres ens hi connectarem des de les aules mentre llegim en silenci o, en el cas dels més petits, expliquem un petit conte. També hem convidat les famílies a unir-s’hi de d’allò on siguin.

Durant tota la campanya del Girem Full, del 21 de març al 23 d’abril, habilitarem uns Punts de Lectura on alumnes, professorat i famílies podran seure i dedicar uns minuts a llegir La història interminable de Michel Ende. També hi haurà un comptador per anar sumant i poder actualitzar, a la portada del nostre web, el temps de lectura acumulat.

Del 21 de març al 23 d’abril, comptem amb la nostra comunitat educativa!
El 21 de març, coincidint amb el Dia de la Poesia, inaugurem la nostra participació al projecte. Aquest dia, a més de la lectura silenciosa de la tarda i de la inauguració dels Punts de Lectura, alumnes de Primària i de Secundària participaran en una xerrada, a càrrec de professors del Departament de Ciències de l’escola, per explicar-los que els avenços científics són fruit de la investigació i recerca duta a terme al llarg dels anys. 

Finalment, el 23 d’abril, coincidint amb el Dia de Sant Jordi, aturarem els comptadors dels punts de lectura. Aquell dia, o l’endemà, anunciarem el total de temps acumulat amb la col·laboració de tothom i, el 29 d’abril, un grup d’alumnes farà entrega, en un acte literariocientífic al paranimf de l’Hospital Clínic, d’aquest temps perquè el puguin convertir en temps d’investigació. Durant l’acte, es farà un recital de poesia i, amb l’ajuda dels i les nostres alumnes, es crearà un mural amb tots els punts de llibre recollits tant per nosaltres, com per la resta d’institucions col·laboradores.