03 Novembre — 2022
Alumnes de 2n de Batxillerat a la conferència Milan Mun
#CreantEscolaBatxilleratCultura i valorsPlurilingüisme

Del 29 al 31 d’octubre, un grup de 18 alumnes de 2n de Batxillerat i de 2n de Batxibac de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia ha participat en la conferència Milan Mun, organitzada per l’American School de Milà, juntament amb 18 escoles de diferents països d’arreu del món.

Les conferències MUN, a les quals convidem l’alumnat de Batxillerat a participar de forma voluntària, són una simulació de l’organisme internacional de les Nacions Unides per al món educatiu i s’inclouen dins de les propostes del nostre projecte d’Internacionalització. En aquest sentit, experiències com aquesta els ajuden a millorar els aprenentatges aprofitant les oportunitats que ens ofereix el context internacional.

Els i les alumnes que participen a les conferències MUN han d’investigar, debatre, consultar i arribar a solucions sobre les qüestions d’afers internacionals que se’ls proposen. Totes les intervencions es fan en anglès i seguint uns protocols estrictes que els obliguen a adaptar-se a maneres de fer inicialment poc familiars.

En aquest cas, al llarg d’aquests tres dies, el nostre alumnat ha pogut participar, com a representants del Vietnam, Finlàndia i Turquia, en les ponències del DISEC sobre la regulació de la intel·ligència artificial, del Human Rights Committee sobre la crisi humanitària del Iemen, de l’ECOSOC sobre les repercussions de l’ocupació del territori palestí per part d’Israel, del SOCHUM sobre racisme a Europa o de l’Environmental Committee sobre l’excés de pesca (The Issue of Overfishing) entre d’altres.

A finals d’aquesta setmana, un altre grup d’alumnes de 2n participarà en la conferència Mun de La Haia.