08 Novembre — 2022
Alumnes de 2n de Batxillerat a la conferència Mun La Haia
#CreantEscolaBatxilleratCultura i valorsPlurilingüisme

Aquest cap de setmana passat, del 4 al 6 de novembre, un grup de 26 alumnes de 2n de Batxillerat i de 2n de Batxibac de l’escola ha participat en la conferència MUN de La Haia, organitzada per la International School d’aquesta ciutat holandesa juntament amb més de 30 escoles de diferents països d’arreu del món.

Com us explicàvem en aquest altre article, les conferències MUN són una simulació de l’organisme internacional de les Nacions Unides per al món educatiu i s’inclouen dins de les propostes del nostre projecte d’Internacionalització per ajudar a millorar els aprenentatges de l’alumnat.

Els i les alumnes que hi participen han d’investigar, debatre, consultar i arribar a solucions sobre les qüestions d’afers internacionals que se’ls proposen. Totes les intervencions es fan en anglès i seguint uns protocols estrictes que els obliguen a adaptar-se a maneres de fer inicialment poc familiars.

En aquest cas, els nostres alumnes eren els representants de l’Iraq, Sud-Àfrica, Equador i Laos i estaven repartits entre els següents comitès i organismes:
L’Assemblea General (G1, G3 i G4), on s’han tractat temes com el dret a les armes nuclears, la desmilitarització de l’espai exterior, la protecció dels civils en la nova warfare, els límits de les llibertats civils en cas de pandèmia, la protecció dels pobles indígenes o la protecció del dret a unes eleccions lliures i justes.

Les Conferències Especials on s’ha discutit, entre d’altres, sobre l’establiment de mesures per garantir judicis justos als presoners de guerra, la militarització de la intel·ligència artificial o la reducció de la dependència dels recursos energètics de les regions inestables.

El Consell Econòmic i Social on s’ha parlat de la restitució de l’estabilitat social i econòmica de zones en conflicte, de la reducció dels efectes de la guerra ucraïnesa en els mercats mundials o la sostenibilitat de la indústria de la moda ràpida.

La Comissió de Medi Ambient, on s’ha tractat sobre la prevenció de conflictes derivats de l’escassetat d’aigua, la prevenció de l’explotació dels recursos de l’Antàrtic i la millora dels incentius a les energies renovables.

El Comitè de Desarmament on s’ha discutit sobre la proliferació de la tecnologia dels drons i sobre com combatre el terrorisme nuclear i l’augment de les armes antisatèl·lit.

El G20 on s’han tractat temes com les sancions financeres, la regulació de les criptomonedes en els mercats financers o la lluita contra l’evasió fiscal.
L’OMS on s’ha discutit sobre la prevenció de futures pandèmies, la distribució equitativa de vacunes i sobre el turisme mèdic.

El Consell de Seguretat (FUNSC) on s’ha analitzat com serà l’Orient Mitjà el 2030.

El Grup Assessor on s’ha parlat de la situació de crisi econòmica, política i humanitària a Veneçuela.

El Consell de Drets Humans, on s’han abordat les violacions dels drets humans al Caixmir i a Guantánamo i han parlat sobre la implementació d’alternatives a la presó.

Close