Tenim cura d'una tortuga del CRARC
29 octubre — 2020
Apadrinem una tortuga del CRARC
#CreantEscolaÀmbitsPrimàriaSostenibilitat

Fa uns dies, l’alumnat de 2n de Primària va visitar el CRARC, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. Com ens expliquen els i les alumnes, “són com un hospital que rescata i té cura d’aquests animals quan els troben ferits o perduts; els tenen durant un temps i, després, els tornen al seu hàbitat natural”.

Durant la visita, van poder conèixer especialment les tortugues i és que, d’aquesta visita, van tornar amb un encàrrec molt important de part del CRARC: apadrinar i tenir cura d’una de les seves tortugues durant unes setmanes. L’han portat a l’escola i la tenen instal·lada en un terrari a la part de l’hort.

Hem anat a parlar amb el grup de 2n que, aquesta setmana, té cura de la tortuga iles tres alumnes encarregades de donar-li de menjar ens han explicat unes quantes coses…

Què vau aprendre de les tortugues durant la visita al CRARC? 
Moltes coses com, per exemple, a diferenciar els mascles de les femelles. Les femelles tenen la panxa més recta i la cua més curta. Els mascles, en canvi, tenen la panxa més arrodonida, perquè es puguin posar a sobre per reproduir-se, i tenen la cua més llarga perquè allà amaguen el penis. Per això sabem que la tortuga que tenim és una femella, perquè té la panxa plana.

Ara sou responsables d’una tortuga. Què heu de fer?
Cada setmana, un 2n va a donar-li de menjar i, de vegades, li canviem l’aigua. 

Té nom, la tortuga?
Encara no. Ara li escollirem. Cada classe escollirà un nom i farem votacions. Sabem que la nostra tortuga és una noia, perquè té la panxa plana.

Nens i nenes estan encantades de tenir la tortuga i poder cuidar-la durant aquests dies. Passades les setmanes establertes, la retornaran al CRARC.