28 Gener — 2022
Aquest inici de trimestre, mengem la proposta de menú de 2n de Primària
#CreantEscolaCuinaCuina saludableCultura i valorsPrimària

Aquest mes de gener, a la cuina hem començat a elaborar els menús planificats i proposats per l’alumnat de 2n de Primària de les tres escoles de la Fundació Collserola. La proposta dels nens i nenes sorgeix després del projecte que van treballar sobre l’alimentació saludable durant el 1r trimestre a Coneixement del Medi Natural i Social.

Estem molt contents de poder realitzar, aquest mes i al febrer, les propostes que ens han fet arribar els nens i nenes de 2n seguint les recomanacions d’una alimentació saludable. Precisament les dues primeres setmanes de febrer, prepararem les propostes de l’alumnat de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia.

A la cuina de les escoles treballem perquè, cada setmana, alumnes i mestres mengin aliments diferents. De forma progressiva, per exemple, hem anat reduint l’ús de cereals refinats per cereals integrals, especialment pa integral i arròs integral.

També hem augmentat la presència de llegums de primer i segon plat i hem disminuït la presència de productes ultraprocessats que contenen grans quantitats de sucres i greixos no saludables. El menú d’escola es caracteritza per la presència d’elaboracions casolanes –fins i tot les patates fregides ho són- i, aquest tipus de productes, els trobem, com a màxim, dues vegades al mes.

La fruita no falta a cap dels àpats excepte un cop a la setmana que, en lloc de fruita, hi ha opció d’escollir unes postres làctiques -iogurt natural, en aquest cas.