20 Juny — 2024
Assistim a la Cloenda de les Escoles + Sostenibles
#CreantEscolaAcció AmbientalAltres ActivitatsPrimàriaSecundàriaSostenibilitat

Aquest final de curs, l’escola ha assistit, un curs més, a la Cloenda de les Escoles + Sostenibles.

Així, el passat 28 de maig, representants de la Comissió de Sostenibilitat de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Secundària van assistir, a les Cotxeres de Sants, a la cloenda per als més grans. A l’acte, cada centre tenia un stand on exposava la feina feta durant l’any, així com dinàmiques per entendre millor les conclusions finals. Els i les nostres representants van mostrar-hi els projectes treballats aquest curs a Secundària: Estalvi energètic i d’aigua (1r Secundària), Malbaratament alimentari i conscienciació sobre Intentem Menjar-ho tot (2n Secundària), Identificació a l’escola de dos lavabos Amics per facilitar l’ús de la copa menstrual i Conscienciació per promoure l’ús de roba de segona mà (3r de Secundària) i Estudi sobre el consum d’aparells electrònics i conscienciació per reduir-ne l’impacte (4t de Secundària).

Per altra banda, el passat dijous 13 de juny, va ser el torn de la Cloenda de les Escoles + Sostenibles de la Primària i sis representants de l’Agència Greens van assistir a la trobada lúdica que es va fer al Parc del Poblenou. Enguany les activitats giraven al voltant del mar i la seva biodiversitat i els infants van poder participar en l’elaboració d’un mural col·lectiu d’animals marins, un contacontes de l’ONG Open Arms i un joc esportiu relacionat amb la cadena tròfica. Fou una gran jornada!

Tant en un acte com en l’altre, les escoles participants, totes de les Escoles + Sostenibles de la ciutat, han rebut l’agraïment de la ciutat per la participació al programa per fer, entre tots i totes, una ciutat i un món més sostenible.
Alhora, aquesta passada setmana també es va fer el tancament de les activitats de Secundària amb la presentació a la resta de companys i companyes de 1r, 2n, 3r i 4t de Secundària, per part de l’alumnat voluntari de la Comissió de Sostenibilitat, dels diferents projectes en què participen. Al final de l’acte, vam acomiadar el grup de voluntaris i voluntàries de 4t i els vam agrair la feina feta aquests anys.

I, finalment, aquest mes de juny hem rebut, a l’escola, el diploma del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per agrair-nos la participació al programa Patis Residu Zero 2023-2024, organitzat pel col·lectiu Teachers For Future Spain.