25 Novembre — 2020
Batucada, ritme a l’aula
#CreantEscolaCultura i valorsPrimàriaSostenibilitat

Amb l’alumnat de 5è de Primària, hem treballat la batucada. Aquesta feina ens ha permès treballar en grup, i proporcionar-los una manera diferent de sentir, emocionar-se i comunicar-se.

Si pensem en els moments que estem vivint, això ha adquirit encara més sentit ja que, a través del so, de les mirades, dels gestos i el batec del ritme, escurcem les distàncies entre alumnes.

Per preparar-la, hem fet un petit recorregut sobre els orígens de la batucada, coneixements sobre el paper de cada instrument i propostes per plantejar i dur a terme l’experiència. D’aquesta manera, tota la feina instrumental i de percussió corporal que hem fet al llarg d’aquest primer trimestre ha pres sentit.

La percussió es converteix en un procés d’aprenentatge, gràcies a l’exploració de nous elements i sons, que practiquem, escoltem i experimentem de manera vivencial.

Per dur a terme la batucada només ens han calgut unes baquetes i ampolles d’aigua, caixes de sabates i cintes decoratives. I és que hem volgut posar especial èmfasi en l’ús de materials reciclats per construir els instruments ja que la nostra és una Escola + Sostenible. No us perdeu el vídeo on, des de l’escola, ens expliquen l’experiència.