18 Febrer — 2022
Cada racó de la nostra escola és un lloc per aprendre
#CreantEscolaCuinaCultura i valorsInfantilInnovacióOrientació personal i acadèmica

A l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, les aules d’Educació Infantil estan pensades per fomentar l’autonomia, la creativitat, per aprendre a prendre decisions… i generar aprenentatge interaccionant amb els altres. Són espais harmònics que conviden al benestar. També són espais canviants on presentem als infants situacions i materials diversos que possibiliten diferents maneres d’aprendre i afavoreixen un pensament obert.

Els espais educatius, però, van molt més enllà de les aules. El pati, per exemple, és un entorn imprescindible i importantíssim. Es tracta d’un espai on es generen tot tipus de relacions i jocs: des del més simbòlic al més motriu o al d’exploració; també moments de descans i de conversa…

Amb els diferents projectes que hi portem a terme -l’hort, l’hotel dels insectes, els racons de joc, les flors, les plantes, els troncs…- el pati es converteix en un espai més d’aprenentatge, de joc, de recerca, de relacions i també de vincles. La responsabilitat dels mestres és generar situacions d’aprenentatge, enriquir els materials que s’hi presenten i ajudar que les dinàmiques que s’hi produeixen siguin el màxim de positives possible.

A l’hora de dinar, els tutors i tutores acompanyen, juntament amb els monitors i monitores de l’Espai Migdia, els nens i nenes de P3, P4 i P5. El menjador esdevé l’espai on es treballen i s’adquireixen uns bons hàbits alimentaris i s’experimenten, tasten i es descobreixen aliments nous. Des de la nostra cuina, vetllem perquè la dieta sigui equilibrada i perquè el moment de dinar comporti també diferents aprenentatges.