17 Gener — 2022
Canvis a l’hort de l’escola
#CreantEscolaCultura i valorsInfantilInnovacióSostenibilitat

Aquests dies que hem tornat de les vacances, els nens i nenes de P4 han pogut observar que el que havien plantat a l’hort d’Educació Infantil havia crescut força.

Tot va començar al 1r trimestre quan, una vegada preparada la terra amb compost, van plantar-hi maduixes, pèsols, pastanagues, enciams, coliflor, bròcoli, cebes i alls. Als nens i nenes els agrada molt tenir-ne cura i observar com van creixent i van canviant d’aspecte! Tot observant, fan connexions i preguntes i, en definitiva, generen nous aprenentatges.

Sabeu d’on surt el compost que hi van posar? Del projecte que, el curs passat, van iniciar els nens i nenes de P5 per aconseguir-ne: van recollir els residus orgànics dels diferents àpats de l’escola i, amb una compostadora, l’ajut dels cuiners i cuineres de l’escola que els van donar fulla verda fresca, i les fulles seques que van agafar a Les Vinyes quan hi van ser de convivències, aquest setembre ja tenien el compost a punt per l’hort de l’escola.

Amb el compost, hem adobat els horts d’Educació Infantil i els parterres de 3r de Primària on els nens i nenes hi han plantat llavors de les plantes que donen nom a les seves classes per observar-ne el creixement.