09 Juny — 2021
Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient
#CreantEscolaCultura i valorsInfantilPrimàriaSecundàriaSostenibilitat

Aquest passat dissabte 5 de juny va ser el Dia Mundial del Medi Ambient. Per això, avui, les voluntàries de la Comissió Sostenible de 4t de Secundària han fet una darrera acció per tancar el curs i el projecte que han dut a terme.

La primera part ha estat la creació d’una escultura feta amb material reciclable o material que té altres alternatives més sostenibles. Seguint el fil del seu projecte RRRResidus, volen conscienciar de la necessitat de reduir els residus plàstics i donar a conèixer les diferents alternatives.

Per això han creat un mapa de botigues i itineraris sostenibles i una llista d’alternatives als plàstics. I aquí entrava la segona acció d’avui: els codis QR de la llista i el mapa, els han ofert a les botigues del barri perquè els pengin i la gent ho pugui consultar per començar el canvi cap a hàbits més sostenibles.

La primera part de l’acció s’ha tancat envoltant l’olivera amb el símbol del nou logotip de la Comissió per, en paraules seves, “posar de manifest que els residus que generem acabaran per no deixar-nos veure la natura.”

Per altra banda, coincidint amb aquest dia mundial, també us volem presentar dos projectes estrenats aquest curs a Educació Infantil i Primària de l’escola que volen ajudar a preservar la biodiversitat del planeta, tema central d’aquesta celebració.

D’una banda, els nostres hotels d’insectes, de Sarrià i Tibidabo, un espai que hem creat per ajudar a pol·linitzadors i altres insectes a trobar un refugi per a l’hivern i menjar: a sota de l’hotel tenen a l’abast plantes silvestres i aromàtiques!

I, de l’altra, el nostre jardí de papallones, un espai per fomentar-ne la conservació i l’augment de la població. Hi hem plantat flors i plantes que les atreuen i les ajuden a viure.

En tots casos els nens i nenes han ajudat a muntar-los mentre treballàvem, amb ells i elles, la importància de preservar la diversitat per al futur del nostre planeta.