27 octubre — 2021
Celebrem la Code Week
#CreantEscolaInnovacióPrimària

Aquest mes d’octubre se celebra la Code Week, una proposta europea perquè les escoles realitzin activitats vinculades amb la programació informàtica. Precisament la setmana passada, a l’escola recuperàvem la proposta d’activitats que, des de l’àmbit de cultura digital, es preparen per a l’alumnat de Primària.

Enguany, doncs, i després de no poder fer-les l’any passat, reactivàvem aquestes activitats de programació complementàries a les que ja realitzen durant el curs i, en diferents moments al llarg de tota la setmana, l’alumnat de Primària hi va poder participar.

D’una banda, els Amics i Amigues Lectors de Cicle Inicial i Cicle Superior es trobaven per primera vegada amb les seves classes amigues i compartien les propostes preparades pels i les alumnes més grans. A 1r i 5è de Primària, es tractava de donar les ordres correctes per moure els Bee-bots a través d’una proposta de recorregut. A 2n i 6è, van treballar el codi binari i van fer un braçalet amb el nom de cadascú adaptant-lo a un codi de colors binari. De l’altra, a Cicle Mitjà, introduíem el concepte d’Algorisme i ho aplicàvem a través d’una pràctica amb dos programes diferents, un per cada nivell.

Una part de les propostes ens ha servit també, per tant, per iniciar les activitats compartides entre nivells que destacàvem la setmana passada.