27 Juny — 2022
Més de cent mòbils recollits per al projecte dels Greens “Mobilitza’t per la selva”
#CreantEscolaCultura i valorsPrimàriaSostenibilitat

Aquest curs, els Greens han proposat el projecte “Mobilitza’t per la selva”, una campanya de reutilització i reciclatge de mòbils i tauletes electròniques, amb la bateria, del programa d’educació ambiental Arrels i Brots de l’Institut Jane Goodall.

La proposta va agradar als Greens perquè suposa ajudar tant els ecosistemes, com els animals i les persones. A més, és molt fàcil de realitzar perquè només es tracta de portar mòbils i tauletes en desús, elements que tenim molt presents a la nostra vida quotidiana.

Des de Greens, van dissenyar una mascota per identificar la campanya a partir de la proposta del Dante, un alumne que dibuixa molt bé, van copiar-la amb sprays per decorar el porxo. Amb l’ajut del mestre de Plàstica, van pensar una “posada en escena”, van dibuixar fulles i van fer infografies amb els nens i nenes de Cicle Superior. Finalment, el David de manteniment els va ajudar fent una urna per posar els mòbils, amb una part transparent per anar veient quants anàvem recopilant.

La vam engegar a finals del mes de maig, enviant un correu a les famílies de l’escola i, actualment, ja s’han recollit més de 100 mòbils entre Tibidabo i Sarrià. I els Greens ja han fet arribar les 3 caixes amb 30 mòbils cadascuna per poder optar a apadrinar un ximpanzé. Ara esperen, de cara al curs vinent i amb molta il·lusió, conèixer les històries dels ximpanzés i micos que apadrinarà l’escola: l’Anzac i la Kabi, ximpanzés rehabilitades a Tximpounga, el Centre de Recuperació de Ximpanzés de l’Institut Jane Goodall, i l’Hiila, una ximpanzé que viu als boscos de la Reserva Natural Comunitària de Dindefelo.