10 Desembre — 2021
Convertim l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron en la nit estelada de Van Gogh
#CreantEscolaCultura i valorsInfantilPrimària

Més de 8.000 estels realitzats pels nens i nenes de l’escola decoren, des d’aquesta setmana, l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron. La proposta va néixer de l’Ànnia i la Martina, dues alumnes de l’escola que estan rebent tractament a l’hospital i que van proposar-nos de convertir, aquest Nadal, l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron en el quadre “La Nit Estelada” de Vincent van Gogh.

El tret de sortida va ser un vídeo on les dues nenes ens llençaven el repte, a tots els nens i nenes de l’escola, d’omplir d’estels, somnis i llum l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron. Per aconseguir que l’experiència fos com més enriquidora millor, l’escola va decidir que hi participessin tots els nens i nenes de P3 a 6è de Primària i grans i petits van col·laborar fins a crear més de 8.000 estels.

Com explica la Màrian Linàs, directora de l’escola, la proposta ha estat possible perquè “d’una petita idea de dues alumnes, surt aquest desig de compartir, tota l’escola, aquest projecte amb altres nens i nenes.”

Per la Joana, mare d’una de les dues alumnes, “la implicació dels companys i companyes de l’Ànnia ha superat les nostres expectatives, tant pel nombre d’estels com per les mirades de complicitat entre els nens i nenes i l’alegria que ha suscitat la iniciativa”.

Alhora, a l’Hospital estan molt agraïts amb nosaltres per haver-los regalat tots aquests estels. Com explica l’Esther Diaz, infermera supervisora del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques, “gràcies a la humanització dels espais fem més amable l’estada dels infants i adolescents amb càncer i millorem el seu benestar emocional”.

La proposta de realització dels estels, que convertiran l’Hospital Infantil en el quadre de Van Gogh, el nostre alumnat ha pogut treballar valors com l’empatia, la intel·ligència emocional i conèixer altres realitats com la dels infants que pateixen malalties.