10 Maig — 2022
Creativitat en moviment amb la Universitat Blanquerna
#CreantEscolaCultura i valorsInnovacióPrimària

Ara fa uns dies, a l’escola vam tenir la visita d’un grup d’alumnes de 4t de MEF (Mèrit d’Educació Física) una especialització del Grau d’Educació Física de Blanquerna.

Venien a posar en pràctica la part de “Creativitat en moviment” que han conegut aquest curs com a metodologia diferent i nova per dur a terme l’aula d’Educació Física des de l’assignatura d’APS. Amb ells, també va venir professorat de la Universitat per avaluar la pràctica.

La van fer al llarg del matí, amb les classes que tenien Educació Física i ajuntant alumnes de diferents nivells alhora a través del que, des de la proposta “Creativitat en moviment”, s’anomena sessions bidireccionals. La pràctica l’havien preparat els universitaris a partir de les referències donades pel professorat d’Educació Física de l’escola i el de la universitat.

Així, alumnes de 1r i 6è, per exemple, van haver de treballar de forma cooperativa per assolir el repte que se’ls plantejava. La idea era aconseguir-ho amb la col·laboració de tots i totes i posant en comú la creativitat de tothom: per provar, descartar, canviar, afegir… fins a assolir el repte.

En paraules del nostre professorat i, també de Blanquerna, “el balanç és magnífic, tot i ser la primera vegada.”