18 Maig — 2021
Descobrim els nens i nenes del món
#CreantEscolaCultura i valorsInfantil

Als nens i nenes de P5 els encanta aprendre i descobrir coses noves. Per això, quan en Robert, que sempre els fa propostes molt interessants, els va explicar que volia marxar de viatge però que no tenia massa clar a on, es van oferir de seguida per descobrir amb ell possibles destins.

Com que el món és molt gran, van acotar-ho i, a cada classe, van escollir un país o continent: Brasil, Polònia, EUA, Àfrica, Mèxic i Índia i van decidir investigar com són i com viuen els nens i nenes d’aquests llocs tan diferents. Organitzats per taules, cada grup va esbrinar-ne algun aspecte: la llengua -o llengües- que s’hi parla; la manera de vestir; el menjar i els jocs i cançons tradicionals. Després, van poder posar-ho en comú entre tots i totes.

Enguany, a més, dona la casualitat que, en algunes classes, hi tenen família nascuda en algun dels llocs escollits. Això els ha permès convidar-los a l’aula per conèixer, de primera mà, les robes tradicionals, les llegendes del país o algun dels menjars més típics.

Alhora, des de l’àrea de plàstica han descobert un artista plàstic dels llocs treballats i, també, han treballat elements artístics de cada zona. El projecte es tanca amb la Festa de les Cultures en què, enguany per classe bombolla, es poden disfressar d’algun element rellevant del que han descobert, escolten i ballen al ritme de la música del lloc i tasten aliments del país.