11 Febrer — 2022
Dos alumnes de l’escola, finalistes de les Olimpíades de Biologia 2022
BatxilleratInnovacióSostenibilitat

Dos alumnes de l’escola, l’Anna Gatell i el Quim Roselló, han quedat entre els 20 finalistes en l’edició d’aquest any de les Olimpíades de Biologia de Catalunya, una competició en la qual pot participar tot l’alumnat de Catalunya que fa 2n de Batxillerat.

Aquest passat 5 de febrer se’n va fer, la primera part, la prova teòrica, a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. D’aquí en van sortir 20 finalistes, entre els quals, l’Anna i el Quim, alumnes del Batxillerat científic de l’escola. Aquest dimecres 9 de febrer, els i les finalistes han realitzat la segona part que, en aquest cas, era pràctica.

En aquesta prova pràctica, van haver de resoldre problemes pràctics a través d’experiments senzills de laboratori, preparació i/o examen de mostres al microscopi i anàlisi de dades bioinformàtiques.

L’objectiu d’aquesta competició és incentivar l’interès dels estudiants de Batxillerat en l’estudi de la Biologia i reconèixer públicament el seu esforç. Una tasca que, com destaquen al web de les Olimpíades de Biologia és vital “per al futur de la humanitat, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar-ne els problemes en el nostre planeta i plantejar solucions adequades, sense un coneixement profund de les principals qüestions biològiques.”