21 Gener — 2022
El nostre gra de sorra contra el malbaratament alimentari
#CreantEscolaCuinaCultura i valorsInnovacióSecundàriaSostenibilitat

Aquest curs, a la Comissió de Sostenibilitat FMTE-Sarrià (Agència GREENS), ens hem apuntat a la microxarxa “Ens ho mengem tot” de les Escoles + Sostenibles. Amb les classes de 2n de Secundària, treballem aspectes tan importants com el malbaratament alimentari, l’origen dels aliments, la producció de proximitat, el consum conscient, la petjada ecològica i el cost ambiental d’allò que es serveix al menjador escolar.

Durant cinc mesos, aprofundirem en diferents aliments. Aquest mes de gener, per exemple, l’aliment protagonista han estat les llenties. I, el dia que en vam tenir per dinar, fou el plat del qual es va quantificar el malbaratament que en fem a l’escola. A partir de treballar la responsabilitat i el pensament crític, amb l’alumnat dissenyarem una campanya per evitar-lo.

La gestió dels aliments i l’alimentació que les famílies feu a casa és un gran exemple per als vostres fills i filles. A l’escola també volem ser un referent que continuï la vostra tasca i per això hem unit esforços des de la comissió fent un gran equip que involucra professorat, equip de cuina, equip de monitoratge i alumnat.