15 octubre — 2021
El nou mobiliari de les aules de Cicle Inicial
#CreantEscolaCultura i valorsInnovacióLecturaPlurilingüismePrimària

Aquest curs estrenem nous espais i mobiliari a les aules de 1r de Primària. La finalitat d’aquests canvis és crear espais que estiguin més en concordança amb el nostre Projecte Educatiu i donin resposta a les metodologies que posen l’alumnat al centre del procés d’aprenentatge. El paper del mestre o de la mestra passa a ser guiar i acompanyar els infants cap a l’aprenentatge, tot fomentant la seva curiositat i motivació.

Es tracta d’un mobiliari versàtil, que s’adapta fàcilment a les necessitats del dia a dia, permet l’agrupació flexible de l’alumnat, en funció de l’activitat, i afavoreix les diferents metodologies i el treball cooperatiu. Les noves taules i cadires són lleugeres i fàcils de moure. Alhora, el fet que algunes es puguin plegar, permet crear diferents espais dins de l’aula per desenvolupar activitats d’aprenentatge diversificades.

Donat que el Cicle Inicial és un moment clau en l’aprenentatge de la lectura, cada aula disposa també d’un racó de lectura per fomentar el gust i gaudi pels llibres tot creant un espai de calma i tranquil·litat. A partir d’aquest curs, a més, també disposem d’un nou espai de Biblioteca a l’escola on, cada setmana, els nens i nenes de Cicle Inicial gaudeixen escoltant els contes que ens proporciona “La sopa de ratolí”.