18 Febrer — 2021
Els GREENS som “Joves per l’emergència climàtica”
ÀmbitsCultura i valorsSecundàriaSostenibilitat

Aquesta setmana un grup d’alumnes de 2n de Secundària, representants de la comissió de sostenibilitat GREENS, ha participat en la primera sessió de la iniciativa “Joves per l’emergència climàtica” organitzat per les Escoles+Sostenibles de Barcelona.

L’objectiu de la proposta és apropar la ciència als i les joves mitjançant un procés de recerca sobre un àmbit de l’emergència climàtica, guiats per un científic o una científica d’aquest camp.

L’àmbit que nosaltres treballarem és el de “Salut i clima”. Juntament amb tres escoles més de Barcelona, farem una recerca durant dos mesos guiats per la biòloga Mònica Ubalde de l’Institut de Salut Global de Barcelona, a qui ja hem pogut conèixer en aquesta primera sessió en què ens ha parlat de la relació entre la millora de la qualitat de l’aire i la salut.

A l’abril presentarem la nostra recerca als diferents centres que participen en la iniciativa i, entre tothom, haurem d’acordar un manifest del jovent de Barcelona amb propostes adreçades tant a la comunitat científica que investiga sobre els efectes del canvi climàtic a la ciutat, com a les institucions públiques i a la ciutadania en general.

Aquest manifest, i les demandes que inclogui, es presentarà durant la jornada de les Escoles + Sostenibles del mes de juny.