18 Gener — 2024
Junts caminem cap al desenvolupament sostenible 
#CreantEscolaAcció AmbientalInfantilPortes Obertes

A l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, l’educació en valors és una prioritat. 

Amb més de cinc dècades d’experiència sobre les nostres espatlles, ens mantenim fidels a la nostra missió original: educar des d’uns valors plurals, laics, catalans i amb mirada internacional. Amb una àmplia oferta educativa, acompanyem l’alumnat dels 3 als 18 anys, la gran part de la seva carrera educativa.

L’escola ofereix una oportunitat inigualable perquè els alumnes connectin amb la naturalesa i experimentin l’aprenentatge a l’aire lliure. Ens enorgullim de crear un entorn càlid i obert en el qual poden aprendre mentre estableixen relacions amb la natura. Amb el Parc de Collserola com a teló de fons, els nostres espais estan dissenyats per adaptar-se a l’espai i generar moments de relació entre els alumnes i amb el professorat. 

Atenció a la diversitat
Creiem que la diversitat és una oportunitat per millorar les experiències d’ensenyament, per això ens dediquem a oferir experiències d’aprenentatge personalitzades en entorns emocionants i motivadors. Busquem activament metodologies, estratègies i recursos que s’acomodin a l’àmplia gamma d’alumnes que componen la nostra comunitat escolar. A través d’aquesta diversitat busquem no sols l’equitat, sinó que també creem noves complicitats que afavoreixen la cohesió social.

Per garantir aquesta adaptació educativa desenvolupem plans i estratègies úniques adaptades als punts forts, els punts dèbils i el ritme de cada alumne. Aquesta flexibilitat permet als professors aplicar els plans amb més eficàcia perquè cada alumne pugui aconseguir el seu màxim potencial en un entorn de suport en equip. 

En la majoria de casos aquests canvis es tradueixen en una millora de resultats. 

Compromís amb el medi ambient
A l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia actuem davant de l’emergència climàtica. 

Per reduir el nostre impacte ambiental hem apostat per l’estalvi energètic de les nostres instal·lacions i la recollida selectiva i el reciclatge. A més a més, també hem apostat per la mobilitat sostenible amb iniciatives com el Camí Escolar o la targeta Vaig a Escola!

A escala del professorat i l’alumnat també han nascut iniciatives sostenibles com Grup Reciclador i Estalviador d’Energies Naturals i Sostenibles (GREENS) i l’Agència de Sostenibilitat de l’Escola! 

Educar en convivència
Treballem per fomentar un ambient positiu per la socialització i la gestió d’emocions. A través d’activitats interactives fomentem la confiança, el suport i la comprensió entre els alumnes. 

Educar en convivència vol dir posar l’accent en les relacions; en tot allò que ens uneix i no tant en el que ens diferencia. A l’escola ens prenem molt seriosament els casos d’assetjament escolar,  per això impartim formació de conscienciació i creem mètodes d’actuació eficaços amb protocols establerts perquè puguin ser avaluats adequadament. Cada resolució de conflicte s’analitzarà de forma individual per assegurar la responsabilitat, evitant al mateix temps fer generalitzacions o judicis.

Educar conscientment
Ens esforcem per fomentar experiències d’aprenentatge significatives pels alumnes connectant nous coneixements amb els ja existents. Creem entorns estimulants i progressius que permeten a cada alumne cultivar una mentalitat inquisitiva que facilitarà la seva aplicació al món laboral. En aquest esforç d’aplicar els coneixements apresos en el dia a dia, la fundació adhereix els ODS en el pla educatiu. 

Com a part del nostre compromís amb l’acció pel clima i la justícia social eduquem els nostres alumnes, fomentem la participació dels estudiants en iniciatives fora de l’escola. A través de voluntariats, aprenen valors essencials en un món en continu creixement. 

Una altra acció que duem a terme és la promoció de la igualtat de gènere dins dels entorns d’aprenentatge; això inclou corregir la discriminació juntament amb fer que el treball de les dones sigui tan visible i benvolgut com les contribucions dels homes.

Si voleu saber més sobre el nostre projecte educatiu, podeu concertar una entrevista personalitzada en aquest enllaç, trucar-nos de 9 h a 17 h al telèfon 93 203 12 80 o bé escriure’ns al correu electrònic següent: fmistrals@fundaciocollserola.cat i us atendrem personalment per resoldre els vostres dubtes.