28 octubre — 2020
La Biblioteca de l’escola arriba a les aules
#CreantEscolaÀmbitsPrimària

Enguany, degut a la nova organització dels espais de l’escola per adaptar-la a la nova normalitat, no podem disposar de l’espai de la biblioteca. Des de la biblioteca, però, s’ha treballat perquè aquest espai arribi a les classes perquè els i les nostres alumnes puguin continuar gaudint de la lectura i del servei de préstec.

La M. José, la nostra bibliotecària, ha preparat caixes amb lots de llibres per a cada grup bombolla. Els lots estan formats per llibres variats, de diferents tipologies i temes, gèneres, llengües (català, castellà i anglès)… hi poden trobar, per exemple, narrativa, recull de contes, poesia i algun llibre de coneixement. Els més petits i petites només trien el llibre dia de biblioteca; els i les més grans poden fer servir el servei de préstec de manera autònoma, quan els interessa. Cada cop que agafen un llibre, el registren a una graella que hi ha penjada a la classe.

Pel que fa a la dinàmica de les sessions de Biblioteca, s’ha intentat mantenir la que ja portàvem a terme: presentació de llibres, comentari de les lectures fetes durant la setmana, recomanacions, lectures col·lectives… Enguany, això sí, les estones de lectura es poden fer a la classe o bé en espais exteriors de l’escola.

El protocol que seguim és l’establert per les biblioteques públiques: tots els llibres que es retornen es deixen en una caixa a part durant 48 hores i tornen de nou a la caixa de préstec passat aquest període i, evidentment, desinfecció de mans cada cop que toquem els llibres compartits.