30 Març — 2022
La quina solidària de Secundària
#CreantEscolaCultura i valorsObra Social

Entre les activitats previstes per tancar el 2n trimestre de Secundària, l’escola va recuperar la quina solidària prevista inicialment per als dies previs a les vacances de Nadal i que, en aquell moment, es va haver d’anul·lar per la situació de la pandèmia.

A més de la part lúdica, en què l’alumnat podia guanyar una de les cinc cistelles grosses si cantava bingo, i una de les cinc petites, si cantava línia, amb la proposta es va treballar una vessant més social. I és que, per a la quina solidària, a més dels productes per muntar les paneres que se sortejaven, i que va preparar el mateix alumnat l’estona prèvia al joc, també es van recollir productes alimentaris com oli, pasta, arròs, llaunes de conserva, llet… per fer-los arribar a Càritas de Sant Cugat del Vallès.

Avui ens ha arribat el recompte final i, amb les aportacions de tothom, vam poder recollir i fer arribar més de 670 quilos de menjar. Moltes gràcies a alumnes, famílies i professorat, la col·laboració.

Pel que fa a la part més lúdica, entre el dijous i el divendres, en funció dels cursos, de 1r a 4t van dedicar una estona a preparar les cistelles amb els productes, més lúdics, portats de casa, les fitxes del joc i l’atrezzo necessari per, després, dedicar una estona a jugar a la quina solidària.

Amb aquest acció volem contribuir a aconseguir l’ODS 1 (Fi de la pobresa) i l’ODS 2 (Gana zero).