05 Desembre — 2022
Les Activitats d’Aprenentatge Servei a la Secundària
#CreantEscolaCultura i valorsObra SocialSecundària

El currículum de 4t de Secundària inclou les APS (Activitats d’Aprenentatge i Servei). Aquestes activitats són propostes educatives que combinen l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors amb activitats de servei a la comunitat.

Precisament a inicis de novembre vam presentar-los, en una trobada a l’auditori, les diferents propostes de servei a la comunitat amb les quals poden col·laborar al llarg del curs. Aquestes activitats es realitzen bé dins l’escola bé en col·laboració amb diferents entitats.

Algunes ja s’han començat a realitzar aquests darrers dies com, per exemple, la col·laboració amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Els passats divendres 25 i dissabte 26 de novembre alguns alumnes van fer de voluntaris i voluntàries del Gran Recapte en un supermercat del barri. També col·laboraran en la classificació que es durà a terme a mitjans d’aquest mes de desembre.

També el mateix dissabte 26, alguns alumnes van participar a la VI Marxa Solidària anARIanant, amb la qual la Fundació Collserola recull diners per al Projecte ARI de l’Hospital Clínic, col·laborant a la sortida i l’arribada de la marxa.

Per altra banda, un grup d’alumnes de 4t ha estat l’encarregat d’explicar a l’alumnat de 2n de Secundària, i col·laborar en la realització, la proposta de l’Estrella solidària per a la Fundació Enriqueta Villavecchia. Aquestes estrelles es venien al Mercat de Nadal d’aquesta entitat que treballa per cobrir les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d’altres malalties greus i donar suport a les seves famílies.

Finalment, a l’Espai Migdia de l’escola, alumnes voluntàries dinamitzen l’esbarjo de l’alumnat d’Educació Infantil a través de la proposta “A què juguem?”.

Altres activitats que durem a terme al llarg del curs i en les quals podran participar són:

  • La Quina Solidària, per a la recollida d’aliments.
  • La caminada solidària Màgic Line, organitzada per la Fundació Sant Joan de Déu.
  • La difusió d’hàbits saludables i la recollida de fons a la Festa d’Escola per a la Fundació Oncolliga.
  • “Compartim aprenentatges a Primària”, en què prepararan i duran a terme una activitat d’aprenentatge per a l’alumnat de Primària de l’escola.
  • “Ens ocupem del nostre entorn”, al Parc Natural de la Serra de Collserola, en col·laboració amb el Consorci del Parc.