28 Setembre — 2022
Les estades d’immersió lingüística, una nova proposta d’intercanvi
BatxilleratCultura i valorsPlurilingüismeSecundària

Aquest curs, a l’escola, hem estrenat una nova proposta perquè l’alumnat de Secundària i Batxillerat millori el nivell de francès o alemany que s’afegeix als intercanvis lingüístics i culturals que organitzem de fa temps.

Es tracta de les estades d’immersió lingüística, un nou intercanvi lingüístic, acadèmic i cultural de tres setmanes que, aquesta vegada, realitzem amb l’escola Emilie de Rodat de Toulouse (França) i amb la Graz International Bilingual School (GIBS) de Graz (Àustria).

Tant en un cas com en l’altre, el programa consisteix a assistir, durant tres setmanes, a les classes com un alumne més de l’escola, participar en diferents activitats culturals i alguna excursió i conviure a casa d’una família de l’escola d’acollida. I això és el que fan, també, els alumnes d’aquestes dues escoles quan són amb nosaltres.

En el cas de la immersió lingüística en llengua alemanya, hi participen alumnes de 1r de Batxillerat. Aquestes primeres setmanes de curs, hem tingut amb nosaltres la Lea i el Jakob, vinguts des de Graz i, a finals de novembre, els nostres alumnes marxaran cap allà.

Per altra banda, en el cas de la immersió lingüística en llengua francesa, des de principis de setembre, 3 alumnes de 3r de Secundària i 2 alumnes de 4t, juntament amb 5 alumnes de l’escola Avenç i de l’escola Ramon Fuster, han passat tres setmanes a Tolosa de Llenguadoc i, a mitjans d’octubre, rebrem a l’escola, l’alumnat francès.

Amb aquesta nova proposta, reforcem el nostre projecte plurilingüístic ja que l’alumnat participant utilitza la llengua estrangera com a mitjà de comunicació en un context real i, molt especialment, millora les competències en l’ús i comprensió.