16 Juny — 2022
Nens i nenes del món, la proposta per descobrir països a P5
#CreantEscolaCultura i valorsInfantilInnovació

Un curs més, els nens i nenes de P5 han escollit un país per descobrir-lo i aprendre’n moltes coses entre tots i totes. Aquest curs, els països escollits han estat: Itàlia, Ucraïna, França i el Japó a les classes de Tibidabo i el Japó i la Xina a les classes de Sarrià.

A partir de diferents preguntes que van plantejar entre tota la classe, per petits grups, van investigar diferents aspectes del país escollit: què mengen, quin és el vestit típic, quina música fan, quins contes expliquen, a què juguen o quina llengua parlen. Cada grup n’investigava una part que, després, van posar en comú a la classe.

A més a més, a totes les classes hi ha famílies originàries del país escollit que els han ajudat en la recerca i, en algun cas, han vingut a l’aula per explicar-los, de primera mà, algun dels aspectes i, en d’altres, va preparar un plat típic perquè el poguessin tastar. Alhora, han conegut un autor de cadascun dels països.

El projecte s’ha tancat amb la Festa de les Cultures a cada classe durant la qual, s’han disfressat d’algun element rellevant del que han descobert, han escoltat i ballat al ritme de la música del lloc i han pogut menjar aliments del país.