23 Maig — 2022
Participació de l’escola en la 3a Trobada Educació i Menjadors
CuinaCuina saludableCultura i valorsSostenibilitat

L’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia ha estat convidada a la 3a Trobada Educació i menjadors, un espai de participació en el marc d’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030, impulsat des de l’ajuntament de Barcelona.

En aquestes trobades es vol treballar, de forma més concreta, amb alguns sectors o bé en alguns àmbits que tenen una rellevància específica en el marc de l’Estratègia com és, en aquest cas, el sector de l’educació i dels menjadors. Hi van participar uns 20 agents de diferents perfils i organitzacions. Des de l’escola hi va assistir la cap de sostenibilitat de la Fundació Collserola i la representant de l’equip nutricionista de l’empresa Hosteleria escolar.

Se’ns hi havia convidat, de manera especial, per tota la feina que fem relacionada amb l’alimentació: d’una banda, la proposta d’uns menús equilibrats, saludables, incorporació de més fibra i més llegums i, de l’altra, la participació en dues microxarxes d’Escoles + Sostenibles i també en la Confint amb temes relacionats amb l’alimentació i el malbaratament alimentari. A la trobada vam poder aportar, per tant, la feina feta a l’escola al voltant del tema del malbaratament alimentari i, alhora, explicar tots els canvis que des de cuina s’han fet en els menús per oferir uns aliments més sans i sostenibles.

També va servir per parlar de les diferents inquietuds i dificultats que ens trobem molts cops perquè des de l’administració se’ns faciliti el dia a dia pel que fa al tema de l’alimentació. Tot el que es va parlar en aquesta 3a Trobada, es recollirà en un esborrany per elaborar l’Estratègia definitiva.