10 octubre — 2022
Sortida a la zona volcànica de la Garrotxa
#CreantEscolaCultura i valorsSecundària

L’alumnat de 4t de Secundària ha realitzat la primera excursió del curs amb una sortida a la zona volcànica de La Garrotxa.

Aquesta sortida es fa a l’inici de curs i té la doble funció de ser una activitat de convivència i una sortida per treballar alguns aspectes lligats a la geologia de la zona mitjançant una visita guiada al volcà Montsacopa i a la població de Sant Joan les Fonts. La visita és comuna per a l’alumnat de l’itinerari científic tecnològic i per a l’alumnat de l’itinerari social, humanístic i artístic.

Els primers, però, treballen específicament els fenòmens volcànics que s’han produït a la Garrotxa i els materials expulsats pels volcans durant les erupcions. Sobre el terreny, també coneixen de primera mà les colades de lava de Sant Joan les Fonts, d’espectacular estructura.

L’alumnat de l’itinerari social, humanístic i artístic, per la seva banda, treballa la comunicació sobre els conceptes d’erupció volcànica i de riscos derivats de les erupcions, tot elaborant un reportatge de divulgació científica.

Aquestes sortides fora d’escola permeten aproximar els coneixements de l’aula a la realitat de l’entorn i, per tant, a fer més significatiu l’aprenentatge.