Temps que vivim, projecte fotogràfic amb la Fundació Foto Colectania
17 Juliol — 2020
‘Temps que vivim’, projecte fotogràfic amb la Fundació Foto Colectania sobre la pandèmia i el confinament
#CreantEscolaÀmbitsPrimària

A inicis del segon trimestre, l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia i la Fundació Foto Colectania van decidir realitzar un projecte de fotografia conjunt.

El projecte, en el qual ha participat l’alumnat de 6è de Primària de l’escola, havia de començar amb una visita a Foto Colectania, tot just tornant de les vacances de Setmana Santa i, a partir de material específic preparat per aquesta entitat, iniciar amb ells i elles una reflexió sobre el llenguatge fotogràfic i el concepte de Fotollibre.

La situació de confinament en què ens trobàvem, però, va obrir les portes a treballar de forma diferent i convidar-los a parlar, a través de la fotografia, sobre què han sentit, viscut, recordat, perdut i guanyat durant aquest temps que, sens dubte, ha deixat una forta empremta en la història i en tothom.

El resultat és l’obra “Temps que vivim”, tres Fotollibres digitals (un tríptic) amb les reflexions fotogràfiques de l’alumnat de 6è que, si tot va bé, es publicarà en paper, molt probablement aquest setembre vinent, i s’exposarà a la Biblioteca de Foto Colectania.

  • Temps, el primer fotollibre, fa una mirada a l’escola abans del confinament a través del record.
  • Que, el segon fotollibre, reflecteix la mirada dels i les alumnes durant el confinament i està lligada a les emocions viscudes i a les seves reflexions.
  • Vivim, el tercer fotollibre, proposa una mirada, reflexiva i crítica, al procés de desconfinament i al retorn a aquesta anomenada Nova Realitat.