14 Abril — 2021
Un racó des d’on explicar els nostres projectes sostenibles
#CreantEscolaCultura i valorsSecundàriaSostenibilitat

Des de fa uns dies, la Comissió de Sostenibilitat de Secundària ja tenim el nostre espai a l’escola des d’on es poden consultar els projectes que s’estan duent a terme aquest curs a càrrec dels voluntaris i voluntàries de la comissió.

Aquest curs, a la Secundària, més d’una trentena d’alumnes col·laboren en la Comissió de Sostenibilitat. Com que, per les mesures Covid-19, no poden treballar els diferents cursos alhora, enguany s’han organitzat per nivells i, un cop al mes, cada nivell es troba, a l’aire lliure, a l’hora del pati del migdia per parlar dels projectes que estan duent a terme.

Aquest curs, tiren endavant quatre projectes, relacionats entre si ja que els punts en comú de tots quatre són la conferència “Tinguem cura del planeta”, en la qual participen les alumnes voluntàries de 4t, i “Joves per l’emergència climàtica”, proposta de les Escoles + Sostenibles, en què col·laboren els i les alumnes de 2n.

A “Enjardinem l’escola”, sorgit a partir de la proposta “Airegem-nos” per millorar la qualitat de l’aire de les Escoles + Sostenibles, 1r de Secundària ha presentat un projecte per fer més verds alguns dels espais de l’escola.

A 2n de Secundària estan implicats en una triple tasca. D’una banda, de gestió de residus a l’escola, amb la proposta de posar papereres grogues per al plàstic als patis; de l’altra, un estudi per trobar material escolar sostenible i, finalment, el projecte “Airegem-nos” citat abans.

“Recuperem la roba” és el projecte de 3r per conscienciar de la importància de reciclar la roba i allargar-ne la vida tant com sigui possible. És una proposta per fugir del fast fashion i promoure llocs on donar una segona vida a la roba i la compra de roba de segona mà.

A 4t, juntament amb altres escoles de la ciutat, es preparen per participar a la conferència CONFINT, la Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta, amb una proposta sobre altres formes de consum i residus.