08 Febrer — 2022
Visita al Parlament de Catalunya
Cultura i valorsSecundària

Aquests darrers dies, l’alumnat de 3r de Secundària de l’escola ha anat a visitar el Parlament de Catalunya i a realitzar-hi l’activitat “Soc diputat / Soc diputada”.

Dirigida per l’equip educatiu del Parlament, la proposta consisteix a simular l’acte d’investidura del president de la Generalitat i del president del Parlament de Catalunya.

Prèviament, l’alumnat havia elaborat, a les aules, el programa de quatre partits polítics de diverses ideologies sobre els ODS i l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. A partir d’aquí, i una vegada al Parlament, havien de negociar un programa polític conjunt i votar a favor o en contra dels candidats a la investidura.

L’activitat s’emmarca dins la programació de l’àrea de Ciències Socials, en la part que estem treballant, en aquests moments, per conèixer el funcionament de les institucions polítiques.

Alhora, amb aquesta proposta, els nois i noies coneixen i exerciten les eines democràtiques de participació, diàleg, respecte, pacte i votació, que fan possible el funcionament de tots els parlaments democràtics i, alhora, contribuïm en la seva formació com a ciutadans i ciutadanes responsables i participatius.