01 Desembre — 2022
Visita d’un grup d’ecodelegades al centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna
Acció AmbientalCultura i valors

Un grup d’ecodelegades de 2n de Secundària, acompanyades per una de les responsables de la Comissió de Sostenibilitat de Secundària, han visitat, aquesta setmana, el Mercabarna Foodback, el nou centre d’aprofitament alimentari i espai pioner en la lluita per reduir el malbaratament d’aliments vegetals frescos.

La visita la promou la microxarxa d’Escoles + Sostenibles “Ens ho mengem tot” on ja és el segon curs que l’escola participa, des de la Comissió de Secundària, amb l’objectiu de conscienciar i reduir el malbaratament alimentari.

Després d’una explicació general del funcionament, a càrrec d’una tècnica en Medi Ambient de Mercabarna, l’alumnat va recórrer alguns dels pavellons de fruita i verdures on van poder veure com es fa el reciclatge dels excedents malmesos fins arribar al Foodback. En aquest espai, gestionat per personal expert format al centre de formació i treball de Mercabarna s’encarrega de fer el triatge per al Banc dels Aliments. D’aquesta manera, garanteixen la selecció i aprofitament del sobrant alimentari generat per les empreses amb seu a Mercabarna i redueixen considerablement el volum de menjar llançats diàriament.