04 Març — 2022
Participem en la Marató per l’Emergència Climàtica
#CreantEscolaCultura i valorsPrimàriaSecundàriaSostenibilitat

Del 4 de març a l’1 d’abril i gràcies a l’empenta de l’Agència GREENS i de la Comissió de Sostenibilitat de Secundària, l’escola, juntament amb altres centres educatius i equipaments de la ciutat, participem en la 7a Marató per l’Emergència Climàtica. L’objectiu de la proposta és reduir el consum elèctric, d’aigua i gas.

Participar en aquest projecte, serà una oportunitat per aprofundir sobre el canvi climàtic i l’impacte ambiental i social que suposa l’actual consum de recursos i, ja que com a Escola + Sostenible, estem duent a terme el projecte “Fem de la Sostenibilitat, Currículum!“, tractar-ho des de diferents perspectives dins del currículum escolar.

La Marató té tres eixos principals: lectures setmanals dels consums per ser conscients de l’estalvi d’energia que farem; accions, proposades per l’alumnat però també les realitzades des de l’escola mateix, per aconseguir la reducció del consum i informació de la campanya, tant a l’entitat que ho organitza, com a través de les nostres xarxes (Twitter, Instagram i Facebook) i des d’aquest mateix espai de notícies del web.

La Marató s’ha dividit en quatre temes, un per setmana. Aquella setmana, us anirem explicant les accions que fem i, també, compartirem consells per aconseguir reduir la despesa d’energia i ser més sostenibles. Estigueu pendents, doncs dels nostres canals digitals i del web!

. Setmana de l’enllumenat, aparells elèctrics i de serveis comuns, que començarà dilluns 7 de març.
. Setmana de la climatització, que començarà dilluns 14 de març.
. Setmana de l’aigua, que començarà dilluns 21 de març.
. Setmana de les emissions i la mobilitat, que començarà dilluns 28 de març.

A més de la vessant sostenible, la Marató per l’Emergència Climàtica també té una vessant social. En aquest sentit, l’estalvi econòmic assolit entre totes les entitats que hi participem es destina, per part de l’ajuntament, a projectes socials que també treballen per fer front a l’emergència climàtica. En l’edició d’enguany, es donarà al Banc del Moviment, un servei municipal que ofereix cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, de totes les edats, residents a Barcelona.

Amb les accions per a a Marató volem contribuir a l’ODS 1 (Fi de la pobresa, l’ODS 6 (Aigua neta i sanejament), l’ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), l’ODS 13 (Acció climàtica) i l’ODS 14 (Vida submarina).