11 Març — 2022
Petites accions diàries per a estalviar energia
#CreantEscolaCultura i valorsSostenibilitat

A l’escola ja fa temps que reflexionem sobre la necessitat de reduir la despesa energètica que fem. Fa uns quants cursos, amb l’assessorament de la Cooperativa Tarpuna i reflexionant conjuntament amb l’alumnat, vam establir un sistema de gomets de colors per ajudar-nos a adquirir uns bons hàbits d’ús de la il·luminació de les aules i espais de l’escola sense malbaratar energia.

Aquest any, des de l’Agència GREENS, se’ns ha volgut recordar, per si calia ser encara més curosos, la importància de tancar els llums quan no ens calen. Hem d’estar alerta perquè “el lladre d’energia” volta per l’escola i s’emporta energia cada dia.

Per trobar-hi una solució, es va convocar l’alumnat de Cicle Inicial, que van realitzar aquest vídeo per recordar a tothom l’ús dels gomets verd, groc i vermell: el gomet verd de la paret, tots els llums apagats perquè amb la llum natural en tenim de sobres i, per tant, no gastem; un gomet groc a un dels interruptors, per indicar que només necessitem la meitat de les llums de l’aula i, finalment, un gomet vermell, quan no hi ha més remei i hem d’encendre tots els llums.

I, sobretot, com bé diuen al vídeo, “per a l’interruptor espantar, apagueu el llum abans de marxar!”

Amb aquesta acció d’apagar els llums quan no ens calen, col·laborem amb la Marató per l’Emergència Climàtica de Barcelona, que aquesta setmana està dedicada a l’enllumenat, i en l’assoliment de l’ODS 7 Energia assequible i no contaminant, l’ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles i l’ODS 13 Acció pel clima.