18 Març — 2022
Petites i grans accions per mantenir la climatització de les aules
#CreantEscolaCultura i valorsPrimàriaSecundàriaSostenibilitat

Com bé us vam explicar aquí, l’escola participa a la 7a Marató per l’Emergència Climàtica de Barcelona amb l’objectiu de reduir el consum elèctric, d’aigua i gas.

A l’escola ja fa temps que reflexionem sobre la necessitat de reduir la despesa energètica que fem. I, aquesta setmana, que la Marató està dedicada a la climatització, volem recordar que fa uns quants cursos, vam dissenyar els adhesius del lladre d’energia.

Aquests adhesius, que els nens i nenes de l’Agència Greens enganxen a les portes que donen a l’exterior, serveixen per recordar la importància de tenir les portes tancades per mantenir l’escalfor de la calefacció i contribuir així a l’estalvi energètic. Són els eco-encarregats de cada classe els responsables de fer-ho, quan surten de l’aula, sobretot a l’hivern.

Aquests darrers dos anys, amb la pandèmia, ha estat una mica més complicat mantenir les portes tan tancades com caldria. Tot i així, a l’escola tenim present aquesta acció per continuar realitzant-la quan es normalitzi la situació.

Alhora, des del curs passat, l’escola ha fet un pas més per a l’estalvi energètic i la millora de la climatització de les aules: hem canviat a la calefacció per franja horària. D’aquest canvi n’hem parlat amb el David de manteniment que ens ha explicat com funciona:

“Gràcies a uns rellotges que hem instal·lat, podem programar les estones que tenim encesa la calefacció i, a les 18h, es tanca definitivament fins a les 7h de l’endemà. Cada matí, entre setmana, s’engega a les 7h i està engegada seguida fins a les 9h. A partir d’aquesta hora, s’atura automàticament i és des de les aules, on hi ha un termòstat cada dues classes, que s’engega si es considera necessari.”

Amb aquestes dues accions volem contribuirl’ODS 1 (Fi de la pobresa, l’ODS 6 (Aigua neta i sanejament), l’ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), l’ODS 13 (Acció climàtica) i l’ODS 14 (Vida submarina).

Mireu les accions realitzades per reduir la despesa de la llum i que hem compartit per la Setmana de l’enllumenat de la Marató per l’Emergència Climàtica:

Petites accions diàries per a estalviar energia

Estalvi energètic: canviem l’enllumenat de patis i pistes